Help - De meeste klanten willen weten...


Indien uw betalingspartner niet voorkomt in onze databank, kunt u er zelf een aanmaken via 'Handmatig een betalingspartner toevoegen'. Hiervoor klikt u op de link rechtsboven de zoekresultaten.

Voor de tweede rekeninghouder vult u het rekeningnummer in met daarachter -1.

Voorbeeld:
Rekeningnummer houder: 1234567890
Rekeningnummer tweede houder: 1234567890-1

Indien u de betalingspartner die u wilt toevoegen niet kunt vinden, kunt u zelf een betalingspartner aanmaken. (Zie: 'Hoe en waar kan ik mijn eigen verzender aanmaken?').

Op de pagina 'Informatie voor uw betalingspartners' kunt u zelf instellen of een bericht automatisch moet worden verzonden of niet.
Alle berichten met de markering 'Automatisch' worden automatisch verzonden. Indien u de verzendmethode wijzigt en 'Handmatig' selecteert, druk het bericht dan af en verzendt het naar uw betalingspartner. Indien u de verzendmethode niet wijzigt, is de standaard verzendmethode 'Automatisch'.

Het is de verantwoordelijkheid van de betalingspartner te waarborgen dat de betreffende gegevens worden gewijzigd. Neem in dit geval rechtstreeks contact op met uw betalingspartner en overleg als bewijs de notificatie betreffende de succesvolle afronding van het overstapproces.

Controleer eerst of de notificatie 'Automatisch' of 'Handmatig' wordt verzonden. Ga hiervoor naar 'Mijn notificaties'.
Als de verzendmethode automatisch is, neem dan contact op met je betalingspartner.
Bij notificaties die 'Handmatig' worden verzonden, kunt u ervoor kiezen ze niet af te drukken en niet te verzenden.

Om toegang te krijgen tot uw transacties via onze overstapinterface, moet u online kunnen inloggen op uw oude rekening.
Indien dit niet mogelijk is, kunt u gebruikmaken van ons handmatige overstapproces (zie: 'Hoe en waar kan ik een bank aanmaken?').
Raadpleeg de aanvullende informatie indien u, ook met de juiste toegangsinformatie, geen toegang hebt tot de gegevens.

Uw IBAN wordt op uw bankafschrift vermeld.

Alle belangrijke informatie over SEPA (Single Euro Payments Area) is te vinden via deze link: SEPA

De overstapservice is gratis. U dient echter wel zelf de portokosten te betalen voor het verzenden van de notificaties.

U kunt uw eigen enveloppen gebruiken voor het verzenden van de notificaties.

Het kan zijn dat Caps Lock aanstaat. Zet Caps Lock uit door op de knop Caps Lock te drukken en voer uw wachtwoord nog eens in. Indien het inloggen nog steeds niet lukt, klik dan op 'Wachtwoord vergeten' en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

De instellingen van het e-mailprogramma/uw internetaanbieder vallen onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Indien u vragen hebt over uw e-mailinstellingen, neem dan contact op met uw provider.

Wanneer meerdere keren met een foutief wachtwoord wordt geprobeerd in te loggen, wordt vanwege veiligheidsredenen de toegang geblokkeerd. Indien dit gebeurt, klik dan op 'Wachtwoord vergeten' en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

U kunt een account aanmaken via het Registratiemenu, met uw nieuwe IBAN en uw persoonlijke toegangsgegevens. Met het persoonlijke wachtwoord dat u aanmaakt, kunt op elk gewenst moment inloggen op uw account.

Verwijderen is niet nodig: uw account verloopt automatisch na 4 maanden.

Het gebruik van en de communicatie in het account van de overstapservice is veilig en in overeenstemming met de geldende maatregelen inzake gegevensbescherming. Vanaf het moment dat u uw persoons- en bankgegevens invoert op onze webpagina, wordt alle communicatie versleuteld. U hebt verbinding met onze beveiligde server, zodat u er zeker van kunt zijn dat derden hier geen toegang toe hebben. We maken gebruik van een 128 bit SSL-encryptie om uw gegevens te versleutelen en veilig te verzenden. Het gebruik van SSL wordt aanbevolen door de Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). Voor uw veiligheid raden we u aan om steeds de meest recente versies van uw browser en antivirusprogramma's te gebruiken. Aan het geactiveerde slotje onder de navigatiebalk van de website kunt u zien dat de gegevensversleuteling is geactiveerd. Onze servers en gegevens worden beschermd met de nieuwste beveiligingsprogramma's en firewallsoftware, waarmee toegang door niet-geautoriseerde gebruikers vanaf het begin wordt voorkomen.

Controleer of u verbinding hebt met het internet en gebruikmaakt van de meest recente browserversie.

De instellingen van uw e-mailprogramma vallen onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Indien u vragen hebt over uw e-mailinstellingen, neem dan contact op met uw provider.

Om de documenten te kunnen bekijken hebt u een programma nodig om documenten in PDF-formaat te kunnen bekijken.